Szef kuchni, cukiernik polskiego pochodzenia prowadzi w Meksyku piekarnię-restaurację „Polska European Bakery&Chocolat”. W 2014 roku wygrał zawody World Chocolate Masters Latin America w kategorii Najlepszy Cukierek. Z czekoladą pracuje od 15 lat i jak twierdzi, codziennie uczy się czegoś nowego. Sławomir Korczak, zaczął od sprzedawania własnoręcznie robionych czekoladek znajomym i rodzinie, a po roku otworzył mały butik. Dzisiaj jego firma oferuje pieczywo i przede wszystkim bogatą gamę wyrobów z czekolady. Sprzedaje również personalizowane produkty dla hoteli i restauracji, nugaty, karmel, konfitury i pasty owocowe.  Wykorzystuje swoją własną mieszankę ciemnej czekolady, którą stworzył w laboratorium w Paryżu, o bardzo owocowym smaku i długim posmaku kakao. Nazwał ją „Smak”. Jego ulubione smaki których w dzieciństwie nie mógł spróbować w Polsce  to czekoladki z mango i marakują.