Na co dzień tworzy zdrowe, wzmacniające ciało i umysł receptury, leczy pysznym jedzeniem, fotografuje, pisze artykuły, prowadzi warsztaty i wykłady, uwielbia stylizować kulinarnie. W życiu kieruje się zasadą równowagi i szkołą środka, pasjonuje się wpływem naturalnych składników na organizm i psychikę, wierzy że sekret szczęścia ukryty jest w codzienności, prostocie, zwykłych gestach a dobre podstawy buduje się od dzieciństwa.

Mam 8 letniego Hugo, największego krytyka jej poczynań kulinarnych. Uważa, że kuchnia to niesamowite, wyjątkowe miejsce które łączy i wypełnia ludzi miłością. Gotowanie jest dla niej jak melodia, złożona z różnych smaków, tekstur i wybrzmień a prawdziwe jedzenie potrafi zdziałać cuda.

Współautorka książki „Najlepsze przepisy dla całej rodziny”, autorka bestsellerowej pozycji z 2015 roku o prostym, pięknym i wspierającym jedzeniu „Qmam Kasze – czyli powrót do korzeni”. W 2015 roku otrzymała nagrodę „Serca GAGI – najlepsi dla dzieci”. Do końca 2016 roku Ambasadorka kampanii Lubię Kasze, promującej zdrowe nawyki żywieniowe i oczywiście kasze.