Przeszedł przez niemal wszystkie szczeble gastronomii: zaczynał jako kelner, następnie był barmanem, kucharzem, organizatorem kuchni, pracował w firmie dostarczającej produkty dla gastronomii. Przygodę swoją rozpoczął w Technikum Gastronomicznym, dyplom na studiach bronił  z psychologii.

Twierdzi, że każdy potrafi gotować, tylko musi się odważyć i otworzyć umysł na nowe doznania.  Szacunku do produktu i jakości nauczył się podczas pracy z Japończykami.

Uczestniczył w kulinarnych podróżach u boku Roberta Makłowicza, podczas tworzenia najbardziej rozpoznawalnego programu kulinarnego „Makłowicz w podróży”. To właśnie tam miał szansę zaglądać w zakamarki miejsc, do których zwykły śmiertelnik nie ma dostępu.

Jest współautorem książki Gastrobanda poświęconej szeroko rozumianej branży gastronomicznej. Pomysłodawca K5 – autorskiej akademii kulinarnej, w której szkoli kucharzy oraz pasjonatów-amatorów. To właśnie jego uczniowie są dla niego największą radością.

Kulinarny obieżyświat – już od najmłodszych lat podróżował po świecie z Dziadkami, gdzie nowe kultury i miejsca poznawał właśnie od kuchni. Docenia prostą kuchnię, nie lubi komplikować sobie i innym życia w kuchni. Wszystkie przepisy które wychodzą spod jego ręki cechuję prostota wykonania i nietuzinkowym smak. Fascynuje go kuchnia azjatycka oraz  streetfood pod różnymi postaciami.