Gotowanie jest jego pasją i powołaniem. Przygodę z gastronomią rozpoczął w stylowym Zamku Jan III Sobieski , gdzie zakochał się w gotowaniu i upewnił się o słuszności decyzji w wyborze kierunku swojej przyszłości zawodowej. Następne lata spędził w Sopocie kreując od podstaw prestiżową restaurację Villa Sedan. Z tej restauracji trafił do Hotelu Nadmorski**** w Gdyni gdzie rozwijał się zawodowo.

Opuścił trójmiasto aby przygotować się do objęcia stanowiska Executive Chef w słynnym Boutique Hotelu Blow Up Hall ***** w Poznaniu. Tam rozpoczął kreację nowego nurtu kulinarnego Modern Polish Cuisine, któremu jest wierny o dziś. Z Poznania trafił do odrestaurowanego XIVw. zamku na mazurach w Giżycku , którego zamieniono w hotel St.Bruno****. Ostatnim miejscem pracy przed powrotem do trójmiasta był Grand Hotelu Tiffi ***** w Iławie. Obecnie szef restauracji Szafarnia 10 w Gdańsku.

Autor książek kulinarnych: „Przysmaki szlacheckie”, „Domowa Paszteciarnia”, „Niezwykłe obiady”, „Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie” oraz współautor książki wydanej pod patronatem Pani Prezydentowej Anny Komorowskiej „Wykwintna Kuchnia Polska”. Laureat wielu ogólnopolskich konkursów kulinarnych. Wielbiciel dobrego jedzenia, zawsze szuka zapomnianych smaków i tworzy z nich nowe nietuzinkowe przepisy.